×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 708

Μείωση του αφορολόγητου με πρόβλεψη για υψηλότερο αφορολόγητο όταν υπάρχουν παιδιά, παραμονή των τεκμηρίων και των υφιστάμενων φορολογικών κλιμακίων για μισθωτούς, συνταξιούχους αγρότες και επαγγελματίες για μια διετία, καθώς και έναν νέο φόρο περιουσίας στον οποίο θα εντάσσονται κινητά και ακίνητα, προαναγγέλλει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «το Βήμα», η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Επαναλαμβάνει ότι όποιο μέτρο συμφωνηθεί στο πλαίσιο της απόφασης του τελευταίου Eurogroup, θα ισχύσει από την 1.1.2019 και για κάθε ευρώ επιβάρυνσης θα υπάρχει ένα ευρώ ελάφρυνσης.

Σημειώνει επίσης, ότι δεν θα μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ενώ ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί με τις εφετινές αντικειμενικές αξίες.

Όσον αφορά το περιουσιολόγιο, εκεί θα δηλωθούν τα πάντα και θα βοηθήσει, όπως αναφέρει, «να σχεδιάσουμε μελλοντικά έναν φόρο μεγάλου πλούτου που θα περιλαμβάνει το σύνολο της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του κατόχου». Σε αυτήν θα περιληφθούν οι καταθέσεις, οι οποίες όμως δεν θα φορολογηθούν ξεχωριστά.

Αποκαλύπτει επίσης το νέο σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ., που θα προβλέπει αυτόματη μείωση των τελών ανά έτος, με χρήση συντελεστή παλαιότητας και αξίας.

Όσον αφορά τις αποδείξεις, αναφέρει ότι είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης το σύστημα με τη λοταρία ως κίνητρο για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις, ενώ επισημαίνει ότι δεν κινδυνεύει κάποιος αν μαζεύει περισσότερες αποδείξεις με πλαστικό χρήμα από εκείνες που του αναλογούν.

Η κ. Παπανάτσιου προσθέτει, ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση που θα προσδιορίζει τις επαγγελματικές ομάδες που θα πρέπει υποχρεωτικά να δέχονται πλαστικό χρήμα, ενώ τα POS δεν θα είναι υποχρεωτικά για την αγορά καπνικών προϊόντων, στα περίπτερα, στα ψιλικά, στα μικρά καταστήματα και τα σχετικά απομονωμένα μέρη.

Ερωτηθείσα για το εάν θα υπάρξει κάποια νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες, απαντά ότι πρώτα θα δουν πως θα πάει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μεγάλα ποσά και μετά θα δουν τι θα κάνουν για τα μικρά ποσά έως 2.000 ευρώ που οφείλουν 3,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι και ως 500 ευρώ που οφείλουν 2 εκατομμύρια πολίτες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι εδώ και όπως όλοι ξέρουν Καθαρά Δευτέρα σημαίνει Σαρακοστή και Σαρακοστή σημαίνει νηστεία και θαλασσινά. Παρά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, τα ελληνικά νοικοκυριά ετοιμάζονται για το παραδοσιακό τραπέζι των Κούλουμων και η αγορά είναι έτοιμη να προσφέρει τα προϊόντα της, σε χαμηλότερες τιμές από πέρυσι.

Συγκεκριμένα, τα φρέσκα θαλασσινά είναι φτηνότερα κατά 3,8% σε σχέση και η τιμή σαρακοστιανών εδεσμάτων όπως η λαγάνα, ο ταραμάς, ο χαλβάς, οι ελιές και το τουρσί έπεσε κατά 1,7%.

Η Κεντρική αγορά της Αθήνας στη Βαρβάκειο έχει μπει από την Τσικνοπέμπτη σε ρυθμούς προετοιμασίας για το τριήμερο: Οι χαλβάδες και τα τουρσιά φιγουράρουν σε πρώτο πλάνο στους εξωτερικούς πάγκους και οι καταναλωτές μόνο αδιάφοροι δεν είναι. Όπως άλλωστε σημειώνουν στο NEWS 247 οι επαγγελματίες της αγοράς, πρόκειται για προϊόντα που ο κόσμος προτιμά κάθε χρόνο.

Το πρωί της Παρασκευής, η κεντρική Ιχθυαγορά της Αθήνας ήταν γεμάτη από νοικοκυρές, αρκετές από τις οποίες φαίνεται να ακολουθούσαν τη στάση “βλέπω αλλά δεν ψωνίζω”. Κινούνταν ανάμεσα στους πάγκους με τα φρέσκα καλαμαροχτάποδα για μια πρώτη έρευνα αγοράς και αγόραζαν επιλεκτικά όταν έβρισκαν κάτι να “σαλεύει” και να είναι και οικονομικό.

Αυτό δε σημαίνει ότι η σαρακοστιανή αγορά σημειώνει ύφεση. Το αντίθετο. Σύμφωνα με τους εμπόρους θαλασσινών από τη Δευτέρα η προσέλευση του κόσμου ολοένα και αυξάνεται -παρά την απεργία των μέσων μεταφοράς της Πέμπτης- και αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Τα καφάσια στην Ιχθυαγορά ετοιμάζονται να αδειάσουν και για αυτόν τον λόγο οι έμποροι θα είναι επί ποδός όλο το βράδυ της Κυριακής, από τις 21.00, μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, το Σαρακοστιανό τραπέζι εκτιμάται ότι θα έρθει φτηνότερο εφέτος στα νοικοκυριά κατά 2,4% σε σύγκριση με το 2016. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές αναμένεται να δαπανήσουν περί τα 77,9 ευρώ για να αγοράσουν τα παραδοσιακά νηστίσιμα είδη (σε σχέση με τα 79,8 ευρώ που ξόδεψαν πέρυσι).

Σε δηλώσεις του στο NEWS 247, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς στη Βαρβάκειο κ. Σπύρος Κοράκης, μίλησε για τις διακυμάνσεις των τιμών σε σύγκριση με πέρυσι και για το πώς έχει κινηθεί έως τώρα η αγορά.

 

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα είδη των θαλασσινών εφέτος; Υπάρχει άνοδος ή πτώση συγκριτικά με πέρυσι;

“Οι καθαρές τιμές είναι στα επίπεδα τα περυσινά και μπορώ να πω φτηνότερα παρά το γεγονός ότι έχουν επιβαρυνθεί με ΦΠΑ 24%. Αν το υπολογίσουμε έτσι οι τελικές τιμές είναι φθηνότερες.

 

Είναι γεμάτη η αγορά, ο κόσμος ευτυχώς έρχεται και μας έχει εμπιστοσύνη

Είναι για όλα τα βαλάντια, για όλες τις τιμές και ελπίζουμε με εμάς να ξεχάσει τον πόνο του με τα προβλήματα της κρίσης.”

 

Η αγορά πώς έχει κινηθεί μέχρι τώρα;

“Από τη Δευτέρα ανεβαίνει σταδιακά. Δυστυχώς την περασμένη Πέμπτη με τις απεργίες είχαμε προβληματιστεί καθώς δεν μπορούσαν να έρθουν οι καταναλωτές. Σήμερα όμως  ήρθε ο κόσμος μαζεμένα οπότε καλυπτόμεθα.”

 

Ποιες συμβουλές θα δίνατε στους καταναλωτές;

“Να προσέχει όταν αγοράζει τα μαλάκια, δηλαδή χταπόδι, σουπιά και καλαμάρι να έχουν ασπριδερό χρώμα. Όχι το σκούρο της μελιτζάνας. Τα όστρακα να είναι ερμητικά κλειστά, δηλαδή να ανοίγουν με δυσκολία και όταν τα ανοίγουμε να είναι ζωντανά είτε τα τρυπάμε με το μαχαίρι είτε τους ρίξουμε λεμόνι, να κινούνται. Γαρίδες, καραβίδες (πρέπει) τα κεφάλια τους να είναι διάφανα και το χρώμα του κορμιού να μην είναι και αυτό μαύρο. Αν τα προσέξει αυτά ο καταναλωτής δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.”

 

Ενδεικτικά οι τιμές για τα θαλασσινά πού κυμαίνονται;

“Οι σουπιές οι φρέσκες έχουν 10 με 11 ευρώ. Πέρυσι είχαν 14. Το φρέσκο χταπόδι είναι από 12 μέχρι 14. Το φρέσκο καλαμάρι είναι από 12 και αυτό μέχρι 14 ευρώ. Τα κατεψυγμένα καλαμάρια από 5 έως 7 ευρώ, τα κατεψυγμένα χταπόδια από 5 έως 10 ευρώ και οι κατεψυγμένες σουπιές κυμαίνονται από 5 έως 7 ευρώ ανάλογα το μέγεθος.

Τα μύδια είναι 3,5 ευρώ και τα στρείδια στα 10 ευρώ. Κυδώνια-γυαλιστερές στα 10 ευρώ. Καβούρια στα 3 ευρώ, ενώ έχουμε και εισαγωγής στα 15 ευρώ.

Το θράψαλο είναι από 5 έως 7 ευρώ. Καραβίδες ξεκινάνε από 15 ευρώ οι ψιλές και καταλήγουν στα 35 ευρώ οι μεγάλες. Αστακοκαραβίδα είναι στα 28 ευρώ”.

 

Ακολουθούν αναλυτικά οι τιμές για το Σαρακοστιανό τραπέζι:

Θαλασσινά

ΕΙΔΟΣ

ΦΡΕΣΚΑ (τιμή ανά κιλό)

ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ (τιμή ανά κιλό)

Χταπόδι

από 12 έως 14 ευρώ

από 5 έως 10 ευρώ

Καλαμάρι

από 12 έως 14 ευρώ

από 5 έως 7 ευρώ

Σουπιές

από 10 έως 11 ευρώ

από 5 έως 7 ευρώ

Γαρίδες (γίγας)

από 16 έως 45 ευρώ

από 9 έως 15 ευρώ

Κυδώνια – Γυαλιστερές -Στρείδια

10 ευρώ

 

Μύδια

από 3 έως 3,5 ευρώ

Θράψαλα

από 5 έως 7 ευρώ

Καβούρια

από 3 έως 15 ευρώ

Καραβίδες

από 15 έως 35 ευρώ

Αστακοκαραβίδα

28 ευρώ

 

Σαρακοστιανά εδέσματα

ΕΙΔΟΣ

ΤΙΜΗ

Λαγάνα

Από 2 ευρώ (500 γρ.) έως 2,80 ευρώ (750 γρ.)

Ταραμάς λευκός

15,80 ευρώ το κιλό

Ταραμάς κόκκινος

4,40 ευρώ το κιλό

 

Ελιές

από 2 έως 5 ευρώ το κιλό

Τουρσί

6,50 ευρώ το κιλό

Χαλβάς

από 5,30 έως 6,50 ευρώ το κιλό

 

Λαχανικά – Φρούτα

ΕΙΔΟΣ

ΤΙΜΗ

Ντομάτες – Λάχανα – Πατάτες

από 0,50 λεπτά το κιλό

Ραπανάκια

από 0,70 λεπτά το κιλό

Λεμόνια

από 0,70 λεπτά το κιλό

Μαρούλια – Φρέσκα κρεμμυδάκια

0,80 λεπτά το μάτσο

Μήλα – Αχλάδια

από 0,30 λεπτά το κιλό

 

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Η σωστή επιλογή προϊόντων, η μεταφορά στο σπίτι εκείνων που χρειάζονται ψύξη το συντομότερο δυνατό, ο προσεκτικός χειρισμός των τροφίμων(π.χ. καθαριότητα, συντήρηση σε κατάλληλη θερμοκρασία, καλό μαγείρεμα κ.λπ.) αποτελούν μερικές πρωταρχικής σημασίας πρακτικές για να αποφευχθούν τυχόν αλλοιώσεις τροφίμων.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή και κατανάλωση των σαρακοστιανών ειδών:

 

Κεφαλόποδα (χταπόδια, καλαμάρια, θράψαλα, σουπιές)

Οι καταναλωτές τα βρίσκουν στην αγορά είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα, είτε ως αποψυγμένα.

Για τα νωπά οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν:

– Την οσμή που πρέπει να είναι οσμή θάλασσας και όχι δυσάρεστη οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.

– Την επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.

– Τα πλοκάμια και οι βεντούζες να αντέχουν σε ελαφρύ τράβηγμα και να μην αποσπώνται εύκολα.

– Τη σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.

– Τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.

Για τα κατεψυγμένα (συσκευασμένα ή χύμα) οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά δεν πρέπει να πωλούνται με αλλοιώσεις της χροιάς τους, ενώ συνήθως φέρουν ένα στρώμα πάγου (επίπαγος). Μετά την απόψυξη το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή του νωπού προϊόντος. Στη συσκευασία πρέπει να υπάρχει το σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης.

Για τα αποψυγμένα αλιεύματα οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι παράγονται μόνο εντός εγκεκριμένων εγκαταστάσεων, διότι απαγορεύεται η απόψυξη των κατεψυγμένων στο λιανεμπόριο. Κατά την πώλησή τους πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν εμφανή την ένδειξη της αποψυγμένης κατάστασής τους, τόσο στην ενδεικτική πινακίδα πώλησης, όσο και στις ενδείξεις επί της συσκευασίας τους.

 

Οστρακοειδή (μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια)

Εφόσον πωλούνται με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά και αυτό φαίνεται από:

– Τα κελύφη που πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφός τους να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.

– Το περιεχόμενο που πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.

– Τη σάρκα που πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (με τσίμπημα καρφίτσας ή με λίγες σταγόνες λεμονιού να προκαλείται συστολή του σώματος).

Όσον αφορά τα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο, θα πρέπει η σάρκα τους να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.

Τα μύδια πωλούνται επίσης και κατεψυγμένα με κέλυφος ή χωρίς κελύφη. Επάνω στη συσκευασία πρέπει να υπάρχει το σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης.

 

Μαλακόστρακα (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια)

Οι καταναλωτές τα βρίσκουν στην αγορά είτε ως νωπά ή είτε ως κατεψυγμένα είτε ως αποψυγμένα.

Για τα νωπά πρέπει :

– Η οσμή να είναι ευχάριστη (σαν την οσμή της θάλασσας).

– Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.

– Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.

– Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην έχουν μαύρες κηλίδες.

– Να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, στις κεραίες και στα πόδια όταν είναι ζωντανά.

Γενικά, οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι και δεν παρουσιάζουν δυσάρεστη οσμή.

 

Αχινοί

Οι αχινοί πρέπει κατά την αγορά τους να είναι ζωντανοί, γεγονός που φαίνεται από την κίνηση των αγκαθιών τους.

Όταν οι καταναλωτές επιλέγουν κονσέρβες ιχθυηρών που διατηρούνται στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν να μην είναι διογκωμένες, να μην παρουσιάζουν εξωτερική σκουριά, να μην υπάρχει διαρροή του υγρού περιεχομένου. Επίσης, είναι προς όφελος των καταναλωτών να διαβάζουν προσεκτικά τις ενδείξεις στη συσκευασία.

 

Άλλα σαρακοστιανά εδέσματα

Ο ταραμάς πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο, σύσταση μαλθακή και όχι πικρή ή όξινη γεύση. Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα ή την τάγγιση.

Το τουρσί θα πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ από άτομα με ευαισθησία στο στομάχι.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι καταναλωτές που πάσχουν από αλλεργίες στην επισήμανση του χαλβά, προκειμένου να μην καταναλώσουν χαλβά που περιέχει αλλεργιογόνα συστατικά.

 

Μπαράζ ελέγχων

Την περίοδο της Σαρακοστής,  κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, του Υπουργείου Οικονομίας και των περιφερειών προχωρούν σε σωρεία ελέγχων σε όλο το εύρος της αγοράς και ειδικά στα σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για την αγορά νηστίσιμων προϊόντων.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης ανέφερε ότι η παρουσία του ελεγκτικού μηχανισμού στην αγορά θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (αλλά και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής) με στόχο την προστασία του καταναλωτή και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Το Υπουργείο Οικονομίας έχει αποστείλει εγκυκλίους στις Περιφέρειες με σχετικές οδηγίες για τους ελέγχους και την επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας.

Τους ελέγχους ενισχύει και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές αρμόδιες αρχές) με γνώμονα τη διασφάλιση της διάθεσης ασφαλών τροφίμων και την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές. “Στις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, θα λαμβάνονται άμεσα τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα και οι κυρώσεις” αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο ΕΦΕΤ.

Πηγή: news247.gr

 

Πεντακόσια εξήντα καταστήματα σούπερ μάρκετ θα διαθέτει από την 1η Μαρτίου ο Όμιλος ¨"Σκλαβενίτης" σε Ελλάδα και Κύπρο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο σούπερ μάρκετ της αγοράς.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017, ολοκληρώνεται η ενσωμάτωση του δικτύου της Μαρινόπουλος στην εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ. Προκειμένου να πραγματοποιηθούν στις ταμειακές μηχανές οι αλλαγές που προβλέπονται από το νόμο, τα καταστήματά της Μαρινόπουλος θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017. Σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Μαρινόπουλος τονίζεται: «Νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για την στήριξη σας στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Η εταιρεία αλλάζει αλλά όχι οι άνθρωποι! Όλοι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων θα είμαστε εδώ για εσάς, όπως πάντα, για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση». Υπενθυμίζουμε ότι η επαναλειτουργία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος θα γίνει σταδιακά. Έμφαση θα δοθεί πρωτίστως στην επαρχία όπου ο όμιλος "Σκλαβενίτης" δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 13:49

Συντάξεις: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Από σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου αρχίζουν να καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου στους δικαιούχους. Συγκεκριμένα:

- Στις 24/3 θα καταβληθούν οι συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ και των υπόλοιπων ταμείων του υπουργείου Εργασίας

- Την Τετάρτη 1/3 ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ.

- Την Τρίτη 28/2 το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ και

-Τέλος, την Πέμπτη 2/3 θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που θα φέρει τον τίτλο «Κατακτώντας την απέναντι ακτή» και θα προβληθεί σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου…

Ένα πενταμελές συνεργείο του δημοσίου γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού «France 5» βρέθηκε στη «Χαρίλαος Τρικούπης», στο πλαίσιο (ενός ακόμη) γυρίσματος ντοκιμαντέρ επιστημονικού ενδιαφέροντος, αφιερωμένο στη ζεύξη ως ένα διεθνές σημείο αναφοράς, 20 χρόνια από τότε που δρομολογήθηκε οριστικά η υλοποίησή της, με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό και το ύφος της παραγωγής, η οποία φέρει τον τίτλο «Κατακτώντας την απέναντι ακτή», μία νεαρή επιστήμων ανακαλύπτει από κοντά τις καινοτόμες τεχνικές λεπτομέρειες του μεγάλου τεχνικού έργου. Ξεναγός της, ο Παναγιώτης Παπανικόλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Εκτός των άλλων χώρων γυρίσματος πάνω στη Γέφυρα και γύρω από αυτή, το σενάριο απαιτούσε άνοδο στην κορυφή του ψηλότερου πυλώνα (Μ3) σε ύψος 160 μέτρων, καθώς και κάθοδο στη βάση θεμελίωσής του, 65 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στη Γαλλία τον Ιούνιο, ενώ προβλέπεται η διανομή του και σε άλλα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον Κόσμο.

Πηγή: cityvoice.gr

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 13:14

Πόσο κοστίζει ένα νόμισμα των 100 δραχμών

Όπως εκτιμάται, η τιμή του νομίσματος των 100 δραχμών, με το οποίο πριν το 2002 πραγματοποιούσαμε τις συναλλαγές μας κυμαίνεται από 50 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με την παλαιότητα και την κοπή, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το κέρμα με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη μια πλευρά και το αστέρι της Βεργίνας από την άλλη αγγίζει ακόμα και τα 5.000 ευρώ!

Διόλου ευκαταφρόνητα τα «κέρδη», στην εποχή της λιτότητας, για όσους έχουν φυλάξει κάποιο νόμισμα στο συρτάρι τους. Τελικά μήπως η δραχμή έχει αξία…

Πηγή: aftodioikisi.gr

Το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα στη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς λόγους, ώστε ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις να έχουν πρόσβαση σε σκευάσματα που θα τους προσφέρουν ανακούφιση.

Τα οφέλη της Κάνναβης έχουν αποδειχθεί και κλινικά, σύμφωνα με το συμπέρασμα της ειδικής ομάδας εργασίας που συστάθηκε. Στα συμπεράσματα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «είναι αποδεκτές οι φαρμακολογικές ιδιότητες και οι υπό διερεύνηση επακόλουθες θεραπευτικές ενδείξεις».

Έτσι ανοίγει ο δρόμος είτε για τη χρήση σκευασμάτων που περιλαμβάνουν εκχύλισμα κάνναβης, είτε και τμημάτων του φυτού. Μάλιστα υπάρχει μια σειρά ασθενειών για τις οποίες θεωρείται ότι η Κάνναβη ενδείκνυται. Αυτές είναι η «καχεξία» επιληψία, ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία μετά τη χημειοθεραπεία κ.α.

Πηγή: agronews.gr

 

Συνελήφθησαν, χθες (23-2-2017) σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Γραφείο Τύπου Γεν. Αστ. Διεύθυνσης Περ. Δυτικής Ελλάδας

Ένα ζευγάρι ινδικής καταγωγής εμφνίστηκε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι την ώρα που βρισκόταν στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου την πλησίασαν δύο γυναίκες Ρομά και προσπαθησαν να της αρπάξουν το βρέφος που είχε στην αγκαλιά της.

Το ζευγάρι δεν έκανε μήνυση ούτε κίνησε κάποια νομική διαδικασία. Αρκέστηκε στην αναφορα του συμβάντος. Το περιστατικό ερευνά και η διοίκηση του νοσοκομείου ενώ το συμβάν έγινε αντιληπτό και από το προσωπικό του ιδρύματος.

Πηγή: tempo24.gr

 

Στις 22/2/2017 αντιπροσωπεία του Συνδέσμου είχε συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας. Το θέμα της συνάντησης ήταν η διερεύνηση τρόπων και η αναζήτηση τα εργαλείων που μπορούν να έχουν στην διάθεση τους τα μέλη του Συνδέσμου για την ενίσχυση της δραστηριότητας τους.

Συμφωνήθηκε η συμμετοχή του Συνδέσμου ως ιδρυτικό μέλος στην δράση «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η δράση αυτή είναι μια σύμπραξη των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας , των δομών της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Οικονομικών και φορέων της ιδιωτικής οικονομίας, στόχος της οποίας είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας εντός των πυλών της περιφέρειας μέσω συγκεκριμένων δράσεων.

Επιπλέον συμφωνήθηκε σε Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα στο Αγρίνιο, στα τέλη του επόμενου μήνα, να παρουσιαστεί και ν’ αναλυθεί από την ίδια την περιφέρεια η δράση στην οποία θα συμμετάσχουμε και πως μέσα από την ενέργεια αυτή μπορούμε να ωφεληθούμε ως οικονομικές μονάδες αλλά και ως κοινωνία γενικότερα.